onsdag 1. september 2010

Route 44 Teknologi i klatretau fra Singing Rock

Route 44 Teknologien for klatretau fra Singing Rock

Singing Rock Trinity 10,3 mm er et slitesterkt og lett klatretau. Tauet er perfekt til inneklatring og sportsklatring ute.

Her er detaljene for tauet:

- Lengde: 60 meter
- Tykkelse: 10,3 mm
- Vekt: 66 g / m
- UIAA fall: 8
- Impregnert: Nei
- Farge: Assortert
- Midten av tauet ER markert.
- Teknologi: Singing Rock Route 44


Dette tauet er laget med den nye teknologien til Singing Rock som de kaller Route 44 teknologien. Denne nyvinning handler om hvor mange tråder man benytter i strømpen. Det vanlige har i lang tid vår 48 tråder som man vever strømpen av. En strømpe med 48 knuter har gitt en perfekt strømpe til den klassiske type kjernefiber som har vært benyttet i klatretauene med en diameter på 10,5 mm. Nå har det kommet nye og bedre syntetiske kjernefibertyper. Dette vil si at nå kunne de produsere lettere kjerner. Mindre mengder kjernefibre har ført til at du får redusert diameter på taukjernen.

Hvordan har dette blitt løst før? Produsentene benyttet tynnere tråd slik at strømpen ble mindre og passet kjernefibrene. Tynnere tråd kan gi mindre slitestyrke. Derfor har nå Singing Rock begynt å veve sine tau med 44 knuter i strømpen sin. Dette vil si at de kan benytte tykkere tråd samtidig som de kan benytte nye kjernematerialer som gir andre gode egenskaper som lav vekt per meter og sterke tau.  

Vi har klatretauet Singing Rock Trinity 10,3 mm på kampanje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar